20.3.2010

Hattuhyllylle kaiutinkehikot...

Eilen ja tänään piti maalausta edeltäviä valmisteluita vielä vähän tehdä. Elikkä taakse halusin paremmat kaiutinkehikot. Koska ilmeni, että alkuperäisessä kokoonpanossa olisi erikokoiset kaiuttimet hattuhyllyllä. En kyllä ymmärrä miksi ihmeessä, mutta näin se vain on. Kuskinpuolella on pienempi, ehkä se johtuu siitä, että kuski voisi paremmin keskittyä ajamiseen kun musiikki ei pauhaisi sillä puolella niin kovasti. Vaan pikemminkin voisi keskittyä kuuntelemaan moottorin tuottamaa murinaa... =)

No joka tapauksessa 6,5" erillissarjoille piti paikat sinne tehdä. En mistään kätevästi löytänyt tähän sopivia kehikoita joten päätin teettää osat siihen. Polar Metallissa homma onnistui helposti. Piirustin CAD kuvan, mikä syötettiin edelleen laser-leikkurille, joka näiden ohjeiden mukaan leikkasi sopivat palaset. Ja onhan nuo tarkat! Ainoa moka oli oma, jossakin vaiheessa olen katsonut pienemmän ympyrän halkaisijaksi 75 mm, oikean 80 mm sijaan. Tästä johtuen tuo koroke kappale on 15 mm liian lyhyt. Ja niin muka omasta mielestä tarkkaan kaikki kahteen kertaan tarkastin. No kävin hakemassa 20 mm korkean 1200 mm pitkän soiron josta pystyin leikkaamaan juuri sopivat rinkulat. Osoitteesta www.polarmetalli.fi löytyy yrityksen nettisivut.

Kallen kanssa kasattiin kehikot. Kalle sulatteli TIG:llä kehikot samalla kun itse pidin osia paikalla. Tämän jälkeen tehtiin sopiva aukko hattuhyllylle. Sitten sulateltiin ne kiinni hattuhyllyyn. Tarkoitus myös pistää eteen kick paneleihin samanlaiset kaiuttimet. Niiden paikat katsotaan myöhemmin. Näin varmistetaan, ettei ne tule minkään tärkeän tielle. Yleisenä ajatuksena on kuitenkin, ettei kaiuttimet näy millään tavalla.

Tässäpä kuva sarja osista ja työvaiheista.


17.3.2010 - Polar Metallissa laser-leikatut palaset...


19.3.2010 - Kehikko kasattuna päälypuolelta...


19.3.2010 - Kehikko kasattuna alapuolelta...


19.3.2010 - Kuskinpuoli kiinni...


20.3.2010 - Molemmat valmiina...


Huomenna hommat jatkuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti