6.10.2014

Hommat etenee...

Nyt on taas vähän venähtänyt tämä blogin päivittäminen. Toisaalta on ollut kesä ja kiirettä on pitänyt. Varmastikkin jää paljon mainitsematta, mutta tässä nyt jotakin mitä on sitten viime kerran saatu aikaiseksi.

Niin ja alkaa tämäkin päivitys olla jäljessä, mutta kirjoitettaan tämä nyt loppuun.

Hommia jatkettiin konepellin puhdistamisella.Konepelti oli soodapuhallettu, joten pinnassa oli vielä soodajäämiä. Ne pestin pois etikalla ja vedellä. Lopuksi pelti hiottiin 120 hiomapaperilla. Tämän jälkeen siihen pistettiin peltiliimaa ja sitten kittiä.


9.8.2014 - Konepelti puhdistettuna, odottaa peltiliimaa...

13.8.2014 - Peltiliimaa levitetty konpellin etureunaan...

13.8.2014 - Peltiliimaa levitetty myös vähän "Super Bee" tarran aiheuttamiin ruosteisiin...

15.8.2014 - Tuning scooppi...

19.8.2014 - Jokunen pikkusyöpymäkin löytyi...

22.8.2014 - Konepellin ainoat lommot kitattu...

Nuistakin konepellin lommoista osa oli tehtaan tekosia. Scoopin takaosassa pelti kääntyy "väärään" suuntaan ja sama homma nuissa poskissa. Loput olikin sitten oikeita lommoja, jotka olivat peräisi erinäisistä iskuista mitä konepelti on saanut aikojen saatossa.


26.8.2014 - Konepellistä tehtaan vipinät kitattu...

8.9.2014 - Konepellin päälypuoli valmis...

Sitten mennään ajassa vähän taaksepäin. Elikkäs ennen konepellin kittailuja, konepelti puhdistettiin sisäpuolelta. Pahimmat paikat hiekkapuhallettiin.

Tämä oli melko työlästä kun pinnassa oli myös soodaa, joka tuntuu olevan kiinni pellissä varsin tiukasti. Eli jos soodapuhaltaa peltiosia, olisi ne hyvä pestä heti etikalla ja kuumalla vedellä. Silloin tämä puhdistus vaihe olisi ollut vähän helpompi, mutta toisaalta pintaruostetta oli aika laajalti joten, joka tapauksessa peltiä olisi pitänyt hiekkapuhaltaa, hinkata ja nysvätä.

Puhdas siitä joka tapauksessa tuli.

15.3.2014 - Konepelti lähtötilanne...

25.3.2014 - Konepellistä enimmät putsattu...


Sitten lukijan pyytämiä kuvia. Aikoinaan tuohon kuskin oveen joudittiin paikka hitsaamaan. Siitä en silloin ollut ottanut homma valmiina kuvia, joten tässäpä olisi nyt ne. Eli ensinmäinen kuva kun paikka on hitsattu paikoilleen ja seuraavana kuva jossa hitsaussaumoihin on levitetty peltiliimaa.

Nyttemmin nuo peltiliimat on myös hiouttu ja on sinne kittiäkin ilmestynyt.

30.3.2014 - Paikka hitsattu...

30.3.2014 - Paikkaan tälvätty peltiliimaa...

Nyt pitää alkaa taas päivittämään blogia aktiivisemmin. Takaluukun sisäpuoli on puhdistettu ja kitattu. Tällä hetkellä Sampalla on työnalla konepellin sisäpuoli.

Itse koittanut saada hiekkapuhallettua yhtäsuun toista. Nyt on tarkoitus ottaa itseä vähän niskasta kiinni ja puhaltaa urakalla osia. Eiköhän tämä tästä... =)

2 kommenttia:

  1. Hyvää 1,5vuotis synttäriä viimeiselle päivitykselle :(
    Joko se tänä vappuna?
    -Juho

    VastaaPoista
  2. Laita se penkitys lappu tänne näkyviin

    VastaaPoista