Ajattelin käydä lävitse hieman työkaluja ja tarvikkeita mitä pohjatöissä tarvitaan. Tästä nyt puuttuu pellin muokkaamiseen liittyvät työkalut, koska ne työt on jo tehty aikaisemmin. Eli hitsauskone, erilaisia pihtiä, vasaroita, vastimia jne.
Joka tapauksessa käyn lävitse nyt sellaiset tarvikkeet ja työkalut mitä tällä hetkellä käytettään. Sekin on tullut huomattua, että nämä tarvikkeet maksaa yllättävän paljon.
Koriliimaa ollaan käytetty hitsattujen kohtien "tiukka-kittaamiseen". Eli kohtia joihin on hitsattu paikkoja on vedetty tiukasti koriliimaa päälle, jotta kaikki mahdolliset huokoset menee umpeen. Lisäksi sillä on nostettu oviaukkojen reunoja hieman, koska tehtaalta tullessa ne ovat olleet vain siellä päin.
15.3.2013 - Koriliimaa ja koriliimapistooli... |
Tinneriä tarvitaan esim. kittilastojen puhdistamiseen. Lisäksi sillä voidaan puhdistaa puhtaita peltipintoja rasvasta ja muusta liasta.
15.3.2013 - Tähän käyttöön kelpaa myös TR40... |
Pölyrättejä. Tähän hommaan kelpaa ihan perinteiset kangasrätit tai sitten voi hommata tuollaisia pölyliinoja jotka on hieman kosteita ja näin ollen ne keräävät pölyn pellistä / kitistä tehokkaasti. Jokainen tavallaan. Lisäksi tuli hommattua tommosia puhtaita rättejä joilla voi pyyhkiä silikooninpoistoaineet aina pois.
15.3.2013 - Kosteita pölyrättejä... |
15.3.2013 - Kuivia pölyrättejä... |
Paineilmapistooli pölyjen puhaltamiseen. Ennen kuin nuita rättejä käyttää kannattaa paineilmalla puhaltaa enimmät pölyt pinnoista pois.
15.3.2013 - Paineilmapistooli... |
Kittilastoja ja pesuastija. Erilaisia lastoja tarvitaan reilusti. Lisäksi on hyvä olla astia jossa pensseli ja tinneriä joiden avulla saa aina lastat puhtaaksi.
15.3.2013 - Lastoja ja pesuastia... |
Silikoninpoistoaine jota käytettään pellin puhdistamiseen ennen kittausta ja maalausta. Pirkkaniksi, pistä silikoninpoistoainetta suihkepulloon niin voit helposti sumuttaa sitä pintaan ja tämän jälkeen voit hinkata sen puhtaalla rätillä pois.
15.3.2013 - Silikooninpoistoainetta... |
Erilevyisiä maalarinteippejä. Näitä tarvii yhteen jos toiseen hommaan.
15.3.2013 - Maalarinteippejä... |
Kumihanskoja ettei kädet kuivu liikoja eikä tarvi sitten niin paljoa niitä pestä päivän päätteeksi.
15.3.2013 - Kumihanskoja... |
Kulmahiomakone + erilaisia laikkoja.
15.3.2013 - Kulmahiomakone ja laikkoja... |
Hengityssuojaimia. Tinneristä + kiteistä tulee melko karmeat höyryt. Nämä ei oikeasti ole terveellisiä. Äkkiä nuihin hengityssuojaimiin tottuu ja jos jossain välissä käyttää pois niin ymmärtää helposti kuinka kitkerät tuoksut tallissa on. Taas jos hengityssuojaimia ei pidä niin tallissa ei oikeastaan juuri haise, mutta kun menee ulos niin huomaa, että ulkoilma "haisee" oudolle.
15.3.2013 - Hengityssuojaimia... |
Dremelli tai vastaava pikku jyrsijä. Tällä ollaan puhdistettu pellinpinnasta pieniä syöpymiä ja epäpuhtauksia. Parhaiten on toiminut nuo pienet katkaisulaikat. Niitä kun pistää 2-4 päälekkäin niin ne kestää paljon paremmmin. Lisäksi sellainen pallopäinen terä on ollut myös kelvollinen.
15.3.2013 - Dremelli... |
Pitkää höylää tarvii kylkiin ja aakeisiin laakeisiin pintoihin joihin on lyöty kittiä kunnolla niin tämän jälkeen saa höylätä 98% kitistä pois.
15.3.2013 - Pitkähöylä... |
Lyhythöylä sinne minne pitkä ei sovellu... =)
15.3.2013 - Lyhkäsiä höyliä... |
Sähkökäyttöinen epäkeskohiomakone. Paineilmakäyttöisiä myös suositaan, mutta paineilman tekeminen on sen verta kallista hommaa, että tommoisella mäntäkompuralla sellaisen käyttö on suhteellisen kallista lystiä. Lisäksi tarvitaan hiomalappuja karkeudelta 120 ->.
15.3.2013 - Epäkeskohiomakone ja hiomalappuja... |
15.3.2013 - Pieni epäkeskohiomakone... |
Kittiä ja lisää kittiä. Sitä tarvitaan kun aletaan leipomaan. Vähän kyllä oli liioittelua ottaa kuva 6 purkista kun eihän tuohon ole mennyt kuin puoli purkkia tähän mennessä. ;) Ja nythän on niin, että tämän voi tehdä useammalla eritavalla. Tämän Chargerin kohdalla tehdään nyt niin, että kitti leivotaan suoraan pellille ja peltipuhtaat kohdat (jos niitä jää) maalataan happopohjamaalilla ja tämän jälkeen hiomaväriä pintaan.
Homman olisi myös voinut tehdä niin, että aluksi olisi maalattu happopohjalle, sen päälle epoksi / hiontamaali ja sitten alettu kittaamaan. Tässä pitää pitää huoli, että epoksia ei hiota puhki, koska kitti ei pysy niin hyvin happomaalissa kiinni. Mutta kuten sanottua, tapoja on monia.
Noh... ehkä tuota kittiä on mennyt enemmän kuin puolipurkkia... =)
15.3.2013 - Kittiä... |
Kuumailmapuhallinta tarvitaan kun hommia paiskitaan tälläin urakalla vuodesta toiseen, ei ole aina aikaa odottaa, että kitti kuivuisi omaan tahtiin. Mutta täytyy muistaa, että jos liian nopsaan kuivaa, saatta kitti sillain jännästi napsahtaa irti.
15.3.2013 - Kuumailmapuhallin... |
Lisävaloa tarvii aina ja lisäksi takapuolella on pari pistokepaikkaa joten saa sähkönkin sitten helpommin.
15.3.2013 - Valoa kansalle... |
Ilmankuivain, tämä ei ole pakollinen, mutta itse olen pitänyt tuota päällä siitä saakka kun Chargerin ostin. Kuluttaa sen jonkin verran sähköä silloin kuin kuivattaa, mutta pysyypähän talli kuivana. Talvella ei niin paljoa tuota tarvi, mutta kevät ja syksy on sellaista aikaa, että ilmankosteus nousee helposti (ainakin tallissa jossa nyt värkätään). Ilmankosteuden tulisi aina pysyä alle 60%, jos se on sen yli rauta alkaa ruostumaan. Eli voi alkaa esintymään sellaista pientä pise ruostetta mitä esim. toisessa varastorakennuksessa osiin aina tulee. Edesauttaa varmasti myös tuon kitin kanssa, että sekin kuivuu paremmin ja lisäksi nyt kitin ei pitäisi juuri imeä "kosteutta" itseensä, kun ilma pysyy suhteellisen kuivana.
15.3.2013 - Ilmankuivain |
Ilmankosteusmittari. Itse kun stressaan, että Chargeri ruostuu ennen kuin se valmistuu, niin olen tuommoisen hommannut talliin. =)
15.3.2013 - Ilmankosteusmittari... |
Lisäksi on hyvä olla imuri, mutta siitä ei tullut kuvaa otettua. Pölypussit on syytä olla isoja, jotta sinne saa imuroida kilokaupalla kittiä. =)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti